FiSTB, Finnish Software Testing Board

OTSIKKO

FAQ

Miten liittyä mukaan FiSTB:n?

FiSTB:n henkilöjäseneksi voit liittyä TIVIA:n sivuilta http://www.tivia.fi/liity. Muista valita Jäsenyhdistys: "FiSTB, Finnish Software Testing Board"

Miten kokeita järjestetään?

FiSTB järjestää avoimia kokeita sekä koulutusyrityksille erikseen järjestettäviä kokeita. Avoimiin kokeisiin voi osallistua Suomessa kuka vaan ja koulutusyritysten kokeisiin osallistujat valitsee koulutusyritys itse. Koulutusyritysten kokeet ovat tarkoitettu esimerkiksi vain kurssille osallistuville.

Mitä vaaditaan kokeeseen osallistujalta?

Perustason kokeeseen voi osallistua kuka vaan. Jatkotason kokeeseen osallistuvalta vaaditaan Perustason sertifikaatti. Suomessa kokeeseen osallistuvan ei tarvitse olla Suomen kansalainen eikä osallistujalta vaadita koulutusta.

Millä kielellä kokeita Suomessa järjestetään?

Voit tehdä Perustason ja Ketterä testaaja-laajennuksen kokeet suomeksi tai englanniksi. Jatkotason koe on vain englanniksi.

Missä kokeet järjestetään?

Avoimien kokeiden paikat näet Koekalenterista. Koulutusyritysten kurssit järjestetään koulutusyritysten omissa tiloissa.

Milloin kokeita järjestetään?

Avoimet kokeet: Katso Koekalenteri, josta näet myös kokeiden hinnat. Koulutusyritysten kokeisiin voit osallistua vain koulutusyrityksen kautta.

Miten valmistautua kokeeseen?

Voit valmistautua kokeeseen opiskelemalla itse tai osallistumalla koulutusyritysten järjestämiin koulutuksiin. Voit opiskella itse esimerkiksi työn kautta, lukemalla alan kirjoja (etsi ISTQB-sanalla verkkokaupoista) tai lukemalla kokeiden sertifikaattisisällön (syllabus), joka on avoimesti saatavissa FiSTB:n ja ISTQB®:n sivuilta. Persutason - ja Ketterä testaaja-laajennuksen syllabus on saatavissa suomeksi ja englanniksi. Jatkotason syllabus on vain englanniksi. ISTQB®:n sivuilta löydät myös esimerkkikysymyksiä (sample questions).

Miten ilmoittautua avoimeen kokeeseen?

Voit ilmoittautua avoimiin kokeisiin kohdassa Koekalenteri.

Paljonko avoin koe maksaa?

Katso Koekalenteri.

Kauanko koe kestää?

Kokeen pituus riippuu kokeen kielestä ja tasosta. Perustason koe ja Ketterä testaaja-laajennuksen koe kestää 1 tunnin äidinkielenään kokeen kieltä puhuville ja 1 tunnin 15 min muille. Jatkotason koe kestää 3 tuntia äidinkielenään kokeen kieltä puhuville ja 3 tunnin 45 min muille.

Onko mahdollista suorittaa kaikki jatkotason kolme osiota samana päivänä?

Ei, yleensä eri osoiden kokeet ovat samaan aikaan.

Miten saada lisätietoa koulutuksesta (hinta, ajankohta, ilmoittautuinen, kokeet, jne)?

Ota yhteyttä koulutusyrityksiin.

Millainen koerakenne on?

Perustason kokeessa ja Ketterä testaaja-laajennuksen kokeessa on monivalintakysymyksiä. Jatkotason kokeessa on skenaariopohjaisia monivalintakysymyksiä.

Miten saan uuden sertifikaatin kadonneen tilalle?

Kadonneen sertifikaatin saa kokeen järjestäneeltä kansalliselta boardilta.