FiSTB, Finnish Software Testing Board

OTSIKKO

Foundation Level Model-based Tester

Yleistä kokeesta

Sertifiointikokeissa käytetään virallisesti katselmoituja ja hyväksyttyjä koekysymyksiä ja koetta valvoo FiSTB:n edustaja. Jokainen järjestettävä koe on yksilöllinen, mutta niissä saattaa esiintyä samoja kysymyksiä. Sertifiointi perustuu avoimesti saatavilla olevaan sisältöön (syllabus), jonka englanninkielisen version löydät ISTQB®:n sivuilta. Englanninkielisiä esimerkkikysymyksiä (sample questions) ISTQB:n sivuilta.

Kokeessa on 40 monivalintakysymystä, joissa kussakin on vain yksi oikea vastaus. Oikeasta vastauksesta saa yhden pisteen, vääristä vastauksista pisteitä ei vähennetä. Osallistuja, joka saa vähintään 26 pistettä, läpäisee kokeen. FiSTB myöntää tämän sertifikaatin.

Kokelaat voivat käyttää kokeessa sanakirjaa (ei elektroninen) sekä yksinkertaista taskulaskinta (ei ohjelmoitava) jotka kokeen valvoja tarkistaa ja hyväksyy ennen kokeen alkua. Kokelaat saavat käyttää kokeissa myös FiSTB:n sivuilla julkaistua sanastoa, jossa ei ole termien selityksiä mukana  (kts. Tiedostot). Muita apuvälineitä, esim. kännykkää, syllabusta tai kurssimateriaalia, ei saa kokeessa käyttää. 

Muista ottaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus ja Perustason sertifikaatti!

Esivaatimukset

ISTQB® Perustason Mallipohjainen testaus-laajennus kokeeseen tulijalla tulee olla ISTQB® Perustason sertifikaatti (CTFL) tai vastaava ISEB sertifikaatti.

Aikataulu ja ilmoittautuminen

FiSTB järjestää ISTQB® Perustason Mallipohjainen testaus-laajennus sertifiointikokeita Suomessa seuraavalla tavalla:

  • Kaikille avoimia, säännöllisesti järjestettäviä kokeita - aikataulut ja ilmoittautuminen koekalenterin kautta

Kokelaiden tulee saapua koepaikalle viimeistään 15 minuuttia ennen kokeen aloitusta.

Kieli

ISTQB® Perustason Mallipohjainen testaus-laajennus koe järjestetään englanninkielellä.

Kesto

Koe kestää 1 tunnin äidinkielenään kokeen kieltä puhuville ja 1 tunnin 15 min muille. Dysleksiaa sairastavat saavat 30 min lisäaikaa kokeeseen (muista valmistautua esittämään lääkärintodistus koepaikalla).

Hinta ja laskutus

Katso Koekalenteri.

 

Tervetuloa kokeeseen!